h1

menyusuri jalan2 kenangan.

10, June 2010

Hari ni pak supir limosine memandu ikut laluan yang selalu gua gunakan. Biasanya mereka2 ini akan mengambil jalan yg terdekat sahaja tapi terpaksa melintasi beberapa isyarah yang tentu nya akan menyebabkan penantian beberapa ketika.

Laluan yang biasa, walau sedikit jauh melalui lebuhraya tetapi kereta boleh bergerak terus dan hanya akan melintasi  satu isyarah saja sebelum sampai ke tempat dituju.

Memang ikut citarasa masing2, ada yang suka dekat walau tersekat2 dan ada yang suka lancar perjalanan walau sedikit jauh. Nampaknya pushto-walla asal afghan ini sama kepala dengan gua dan agak mengejutkan juga dia buleh “speaking london”. Bila kata dari malaya, terus dipuji2nya malaya  seperti lazimnya supir2 limo disini dan sebut malaya bagus2. Katanya juga, ada kawan di malaya yang berniaga dan telah kahwin perempuan malaya yang katanya juga sangat2 bagus.

Di pembahagi jalan kelihatan pokok2 tamar yang dikemas rapi telah mula mengeluarkan buah2 hijau berjuntai2. Itu tandanya Ramadhan menjelang tiba. Tamar selalunya akan mula masak menjelang Ramadhan.

Putaran dunia kembali. Gua sekarang mahu kemana2 naik limo seperti tiba disini empat tahun lalu. Ketika itu juga demam Piala Dunia sedang melanda.

Ermm…. Empat tahun bagaikan semalam berlalu.

Advertisements

2 comments

  1. insyaAllah bro, selamat untuk menemukan ramadhan berikutnya.


  2. selamat bro.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: