h1

hadiah untuk den kah itu ?

7, November 2009

7 November 2009

hari ini den tibo dipejabat  jam 7:00 pagi beb !. bila si sharif tahu den sampai awal,  dia sengaja menyakat, “anta datang jam 5 ker, selepas suboh ?” “Takdo lah, saja mahu balik awal lah ini hari, ada hal bosar”

Selepas asar, bergegas lah den siapkan apa yg patut, dan chap-alif-bot. bagi pak arab mungkin takde signifikan-nya balik awal, tapi rakyat malaya tentu ternanti2 tayangan secara lansung perlawanan bola malam ini. apatah lagi bagi rakyat nogori dan kelantan yg masuk final. memang banggo den. walau nogori tak menerima  den sebagai rakyat, tapi den ngaku sendiri lah, den memang anak nogori sobab dilahirkan  kek PD…berpuloh tahun dulu lah….

tapi siaran tv1 dari langit hari ni buat hal lah pulak. asyik scrambled ajo gambar ehh.. measat3 kena tutup dek awan ko ?

dalam mendengar2 suara tersokek2 tu, nampaknya nogori dah lead. menjerit pokek lah den sorang2 kek rumah ni ha.

nampak gayanya, piala akan jadi milik nogori lah….yahoooo…

5:15 pm (10:15 waktu malaya)

separuh masa kedua sudah bermula, jaringan telah bertambah lagi, 3 – 0. dan ketika wisel penamat nogori monang 3 -1.

terima kasih pasukan nogori, kerana menceriakan hari yg penuh makna buek den hari ini….

2 comments

  1. happy belated b’day🙂 semoga pjg umur, bertambah murah rezeki, bahagia dunia akhirat yek
    actually dr hari tu lg nak ucap tp tak sempat sbb kelam kabut ngan symposium & tarikh mama & Nizam pi Mekah asik bertukar je.. dr 2hb ke 8 last tdlah selamat diaorg ke Mekah.. Doakan diaorg dpt hj yg mabrur & selamat balik nanti ek


  2. shukran !

    semuga dimudahkan mama dan nizam mengerjakan ibadah haji dan mendapat haji mabrur.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: