h1

Hilang punca

27, July 2009

Disebuah restoran di Jeddah.

hip hop pants

Seorang anak muda (shabab) masuk, dengan rambut mencacak terherot sini dan terherot ke sana. Seluar pula londeh sampai nak tercabut, dengan boxer terdedah bagaikan mahu menunjukkan  yg hanya dia yg pakai boxer. Hip hop lah kononnya tu…

Seorang pelayan datang dan bertanya apa yang hendak di pesan. Setelah diambil pesanan, pelayan bertanya pula, berapa roti yg dimahukannya ? Satu atau dua  ?

Shabab menjawap tanpa melihat kiri kanan, ‘Apa engkau ingat aku ni fellaata* yg makan banyak ? Bagi aku satu roti saja’

Tanpa disedarinya, terdapat seorang fellata yg duduk berhampiran yg juga sedang menanti untuk memesan makanan.

Pelayan yg sama pergi pula kepada fellaata dan bertanya pesanannya, dan bila tiba tentang roti, soalan yg sama ditanya, berapa roti yg dia mahu ? Satu atau dua ?

Fellata menjawap “Apa engkau ingat aku ni bapok ker ? Bagi aku roti banyak2, seperti mana selayaknya untuk seorang lelaki sejati!”

Orang keliling yg mendengar tidak dapat menahan dari ketawa.

(Untuk sejarah Saggy pants, baca disini :The Irony of Saggy Pants. Kabarkan kepada saudaramara kamu yg berminat sangat untuk berbudaya HipHop berseluar londeh. Walaupun disanggah oleh Snopes, tapi bagus juga untuk direnungkan)
saggy2
*Fellaata : tribes from west African, mostly from Nigeria – kuat bekerja dan juga selalu banyak makan. Baca disini untuk penerangan lanjut.

2 comments

  1. hehe🙂 lawak..


  2. 🙂



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: