h1

pembina dan pemusnah

29, April 2009

3 tahun bukan lah masa yg panjang. walau dapat dibangunkan sebuah organisasi yg seperti nampak kemas dan teguh, tetapi jika hanya luarannya sahaja yg cantik  apolah gunanya. susah nak dinilaikan sumbangan sebenarnya untuk masa yg singkat itu. buat lakaran lukisan diluar, didalam rompong.

apa lah  yg nak dibanggakan jika selepas itu apa yg dibangunkan retak dan berantakan.

pelik dan musykil betul lah tenguk orang yg asyik melompat2 dari satu syarikat ke satu syarikat…. 3 tahun sana 3 tahun sini..

tapi kalau pulus yg menjadi pemangkinnya, wa pun tak boleh nak kata apa lah… bak kata almugal di pejabat tu kepada pak arab rakan sekerja, ‘ i come here from pakistan to get money ya shaikh, not to get married with the company’. dan pak arab itu pun ada gayanya akan meninggalkan syarikat ini juga. seperti berkomplot lah mereka untuk mengikuti jejak langkah mudir yg telah pun berhijrah kesyarikat lain walaupun masih tidak diwar2kan ke seentero dunia. akhirnya tinggal rangka lah.. baik betul lah begitu kan. !

musykilla…musykilla…

karbannnn !

2 comments

  1. btw I lurve ur new layout canggih it suit the whole concept….like it thumbs up!



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: