h1

Hujung minggu.

28, August 2008

Ritok kereja setengah hari bah…

Mun hari biasa pakey tobe ajak..(kinetok panas gilak bah..pakey putih ajak, kurang sikit bahang mentari), ritok pakey baju melayu. Mun sidak pakistani pakey baju kebangsaan sidaknya sehari2, kenak kitaorang sik buleh ooo..

Kamek suka nar pakey baju melayu teluk belanga bertulang belut. tapi nang leceh nye sigik ajak…nak pakey butang… waduh…waduh..tijah..seksa !

hari tok…ajak..ada jua lah dekat 5 minit nak pasangkan butang tok..tapi..sampey ajak di pejabat ..baru di usik2 sikit ajak udah terungkai balit…

tapi mujur lah masa nang turun tangga apartment, timbul satu idea, giney kah nak molah butang tahan lama lekat di lubangnya…

rahsianya ialah…… tapi tunggu sampey rumah duluk lah…sebab sudah lekat ni, mun kalo di buka, mmg susah nar nak pasang balit kelak…

4 comments

  1. sure lubang butang kat baju tu besar benar… kalau org Johor jahit biasanya kecik sbb dah biasa pakai butang cam tu.. org negeri2 lain g tgk selalunya pakai brooch kecik jer.. 😀


  2. kitak tak paham sangat apa tuan hamba musafirun sedang bualkan yang nampak ada baju dan butangnya…LOL


  3. Kenaklah susah gilak bunyinya padu. Aok eh, mun susah sangat, pakey jak brooch kecik. Tapi sure sik ada owh? Lahai…

    Butang baju Melayu aku mana Pah??

    Somiku juak menyintai baju teluk belangak. The only cekak musang is baju akad dekat seabad yang lalu.

    Opis Amin nang sik pandey kerja half day on Thursdays. Penggal jak palak Jepun kontot ya. Tuk pun nya sik puas hati hal balit awal bulan posa, as before tuk sik ada Muslim rah department nya.


  4. gee : mungkin ekk…tailor den orang KL…mungkin ada kureng paham sikit kot nak bikin lobang…

    mok : lepas gian la..kelakar sarawak yg tunggang langgang tu

    Mem : kat sini, Ramadhan kerja hanya 6 jam sahaja – 9:30 – 3:30…yahoooo….itu pun pak arab pening jugak… sebab depa tak tiduq malam, banyak sangat aktiviti malam, shopping la apa indah la…..lepas suboh baru nak tiduq..



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: