h1

Tipah tertipu..tertipu tipu tertipah

23, August 2008

Yaumul Khamis yg lepas, keluar berita di surat khabar disini mengenai kilang ijazah-palsu di negara Pakcik Sam yg juga melibatkan warga PakArab hingga menyebabkan penyiasatan oleh kerajaan.

 

Bila ditelek2 senarai yg disebutkan dalam berita itu, rupanya ada juga orang Malaya yg terlibat. Orang Malaya memang hebat dan tidak mahu kalah.

 

 

Jika anda mempunyai peranan dalam pengambilan pekerja di syarikat/organisasi tempat anda bekerja atau anda bertugas sebagai pegawai Sumber Manusia/Modal Insan di syarikat/organisasi anda, mungkin anda perlu melihat senarai itu, manalah tahu ada calun2 atau pekerja anda yg tercatat namanya disitu.

 

 

Oh ya..Semalam pun ada berita orang2 Malaya yang popular dan glamer bila muka masuk tv dan suratkhabar kerana dituduh memalsukan sijil2 akademik.

 

4 comments

  1. kalau begitu nak lerr juga kami beli sebijik ijazah pelesu ijazah doktor falsampah…hehehehehhee


  2. hahaha…bisa saja mok, siapkan pulusnya aja…semua buleh dapat punya….


  3. Sebenarnya dah lama kepingin nak penuhkan fail sijil. Tapi tak tau nak register tang mana. Kalu dah macam ni, tak de can lah nampaknya. Tsk!


  4. mafi faedah lah yong oiiii !

    tp kalo nk publisiti percuma..terkenal seentero malaya buleh lah kot….hehehhe



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: