h1

sejuta kalau seribu mungkin.

13, August 2008

[heboh budak2 UiTM protes cadangan orang yg tidak punya apa2 ‘decision-power’untuk membuka kuota kepada non-bumi, mengingatkan den pada tawaran ITM untuk mengikuti pengajian ‘Food Technology’ suatu masa dulu. kepada anak2 pelajar UiTM, janganlah buat kecoh, MB Selangor tu tidak ada kuasa utk buat keputusan utk UiTM, apalah nak meng’habeh’kan boreh ajo tunjuk perasaan tu]

bagaimana yer kalau kita membuat pilihan yg lain dalam kehidupan ? dimanakah kita berada dalam  kehidupan kita ketika ini ? 

bagaimana agaknya kalau diterima tawaran ITM untuk mengambil jurusan Food Technology dan tinggalkan pengajian Matrik di sg petani tu dulu. mungkin sekarang sudah menjadi pengusaha industri makanan, membuka kedai roti TemBun atau kerja di kilang makanan.

tapi kan, mungkin kah akan bertemu my sweetie-hunny-cutie-lovely-darling dan bahgia dengan semua permata2 hati  kami ekk ?

Arrrgghhh….. benda apa yg telah menyelinap dalam pemikiran pagi ni ?

asyik dengan kalau dan mungkin tidak akan bawa kita kemana2. hadapi lah kehidupan dengan  cekal dan tabah. capai semua impian, tapi jangan lupa garis panduan MAHA PENCIPTA.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sejuta Kalau Seribu Mungkin

[dR SAM & Musafir]

lahirnya kita dengan khayalan
didodoi dalam buaian harapan
berkedipan bintang
masa hadapan
masa hadapan

dalam gelombang kehidupan
kita sering lupa kenyataan
hingga mendewakan hanya perasaan
hingga mendewakan hanya perasaan
hanya perasaan

sejuta kalau seribu mungkin
bahtera yang membawa
kita hingga dewasa

sejuta kalau
seribu mungkin
bermain di mata
beraja dihati

namun menjadisatu tradisi
sejuta kalau seribu mungkin

hingga kini kita masih berangan
untuk membetulkan kesilapan
warisan dari zaman ke zaman
warisan dari zaman ke zaman
zaman ke zaman

sejuta kalau seribu mungkin
bahtera yang membawa
kita hingga dewasa

sejuta kalau seribu mungkin
bermain di mata
beraja di hati

namun menjadi
satu tradisi
sejuta kalau seribu mungkin

namun menjadi
satu tradisi
sejuta kalau seribu mungkin

6 comments

  1. alamak, lagu ni nostalgianya! ada mp3 lagu ni tak? kalau ada, boleh emel kepada saya? hana.kirana@gmail.com

    Terima kasih!🙂


  2. hahahahha byk nar kalau & mungkin kan?


  3. Pembawa berita gembira : nanti saya kecek dengan kawan yg punya…

    gee : ha ah.. tak buleh di pikir2 kan begitu sebenarnya…


  4. hew hew hew

    kalau dan mungkin …

    possibility iteww ada ,

    ^_^

    kalau lah mo berhijarah keje ke sana

    mungkin boleh kot ???

    hew hew hew ‘

    is looking there oso abu dhabi bahrain dubai??

    hohohhohoho


  5. bro joe mau hijrah ? …yer…buleh…mari sini lah…

    segalanya mungkin beb !


  6. Oh my… I have the same Qs as well…from time to time…

    Serious shit… what if I choose to fly? Wud I meet him and marry him? Will my life turn out the same? Seriously.

    Now I wonder if others are asking the same Qs too.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: