h1

close encounters of the *toot* kind

26, July 2008

[sebagai rakyat Malaya, tentu saja berita2 kedaulatan negara di permain2kan oleh negara lain menimbulkan kemarahan yg mengelegakkan darah den]

satu ketika semasa berjalan2 (dengan kereta) di Jalan Raja Laut, bila tiba dilampu isyarat berhampiran stesen LRT dan SOGO, lampu bertukar menjadi merah. Den yg memang peka dengan alam sekitar telah siap untuk berhenti. tapi adalah terlajak, terlambat brek, itu pun sikiiittt aja. orang2 yg hendak melintas, terutama yg di barisan depan, macam terkejut lah. macam den tak mahu berhenti pula. sampai kan seorang dari mereka telah menepuk kereta den sambil menunjukkan kemarahan dimuka nya. den pun tenguk lah dia. ehh.. macam kenal muka tu…den tanyo lah orang sobolah… ekau konal ko pakcik tu..mcm familiar aje muko eee. ehh.. tu kan si Rais bekas menteri tu…ooohh….

bila saja muncul pakcik tu kat Tv atau berita dalam paper, tentu den teringat peristiwa tu. setelah sekian lama di luar kerajaan, beliau kembali menjadi menteri kabinet.

““““““““““““““““““““““““““““““““

pakcik ni lah barisan hadapan utk menangani kerenah dari seberang tambak yg urusannya seperti asyik merugikan malaya. dan terbaru, semasa hilang pulau batu putih, pakcik kata takpa, kita dapat pulau satu lagi.

sekarang bila Exclusive Economic Zone pula di tuntut, pakcik tunjuk garang dan bagi amaran awal. teruskan pakcik, jangan biarkan hak negara di permain2kan. naik darah den mengelogak bila dongar berito2 macam tu.

One comment

  1. Garang jugak pak cik tu ye. Elok lah.



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: